Termékleírás
A mustármag emésztést segítő és étvágyjavító hatású, ezért evésztési zavarok, étvágytalanság, renyhe bélmozgás esetén célszerű fogyasztani. Mivel kiváló gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, a mustámagból készített pakolásokat reumás fájdalmak és ízületi gyulladás esetén érdemes alkalmazni.
A fehér mustámag jótékony:
Alkalmazása belsőleg: a kúra ideje 6-8 hét. Naponta háromszor, étkezés előtt egy csapott kávéskanál mustármagot szétrágás nélkül kell lenyelni és vizet inni rá.
Fürdő készítése reumára:100-200 gramm összetört, vagy őrölt mustármagot tedd bele vászonzsákba és lógasd bele a fürdővízbe.
Mustárpépes pakolás: Tüdőgyulladásnál, mellkasi fájdalomnál vagy mellkasi szúrásnál alkalmazható pakolásként. 3 evőkanál összetört magot 5 deci hideg vagy langyos vízzel kell elkeverni, míg pépes állagú nem lesz. Ezt a pépet tiszta vászonruhára kell rátenni. A kezelendő testrészt vizes ruhával borítsd le és erre tedd rá a vászonruhára borított mustárpépet. Addig hagyd fent a borogatást, ameddig a beteg kibírja (meglehetősen csíp, ezért nem szabad közvetlenül a bőrre tenni).
Reumatapasz: A fentihez hasonlóan készül, csak víz helyett ecettel elkeverve. 15-30 percig kell legalább a fájó testrészen tartani. 3-5 naponta ismételhető, ha szükséges. A bőrrel itt se érintkezzen, mert erősen irritálhatja.
Kiszerelés: 250g